A felhasználói élmény fokozása, valamint kényelmi és statisztikai célból weboldalunk adatokat tárol a készülékeden és webszervereken.Ezen adatok tárolásának módját a “Részletek megjelenítése” feliratra kattintva tudod módosítani. Amennyiben hozzájárulsz a sütik használatához, kattints a RENDBEN gombra. Részletesebb információt: Adatvédelmi tájékoztató

Már nem Mavic, még mindig Mini, és hatalmasabb, mint valaha! Ez a DJI Mini 2!

Már nem Mavic, még mindig Mini, és hatalmasabb, mint valaha! Ez a DJI Mini 2!
​A kompakt, kisméretű drónok napokban megjelent trónkövetelője a Mini 2 számos újítással és megnövelt teljesítménnyel garantálja, hogy életünk legszebb pillanatait tűéles felvételeken örökíthessük meg.
Nemrégiben bemutattuk elődjét a DJI Mavic Minit, amely kis mérete és alig érezhető tömege ellenére is meglepő dolgokra képes. Összeszedtük Nektek, hogy mivel kínál többet az újonc.


Az első, és csöppet sem elhanyagolható változás a gép irányítása, amely a Wi-Fi protokoll helyett az OcuSync 2.0 jelátviteli rendszert használja, amelynek köszönhetően hatótávolsága több, mint kétszeresére nőtt. Így ideális körülmények között akár 10 kilométerről is élő videóképet kaphatunk. A továbbfejlesztett interferencia szűrésnek köszönhetően zavartalan HD felbontásban követhetjük drónunk látképét.

Az átviteli rendszerrel együtt változott a drón távirányítója is. A Mini 2 megkapta sokunk kedvencét, a Mavic Air 2 kimondottan ergonómikus, kézre eső távirányítóját. A klasszikus távirányítóval ellentétben az új eszköz telefontartója a tetején kapott helyet. Ez ugyan szubjektív, de nekünk jobban tetszik ez a konfiguráció. Ha esetleg nagyobb képernyőre vágyna valaki, nálunk beszerezhető a távirányítóra rögzíthető tablet tartó.A drón tömegének növekedése nélkül nőtt a kamera felbontása, és funkcióinak száma is. A Mini 2 12 megapixeles kamerája már képes a 4K felbontású videófelvételre is, amely elképesztő látványvilágot biztosít.
A 3 tengelyes elektronikus gimbal gondoskodik róla, hogy a legvadabb dinamikus manőverek megrepülése alatt is tökéletesen sima és stabil maradjon a képünk.

Sajnálatos módon a drón méret és tömegbeli korlátai miatt az új Mini ütközéskerülő szenzorokkal továbbra sem rendelkezik, de az új zoom funkciónak köszönhetően nem is kell megközelíteni az akadályokat. A Mini 2 kamerája a beállítástól függően akár 4x digitális zoomra is képes. Újdonságnak számít a RAW mentési lehetőség, amely a gyakorlottabb felhasználóknak is kedvez, ugyanis ez a formátum könnyebben kezelhető az utómunkálatok során.
A Mini 2 új felvételi módokat is kapott, mint amilyen a panoráma és az AEB funkció. Könnyedén, néhány mozdulattal készíthetünk látványos, szemet gyönyörködtető panoráma felvételeket. Választhatunk széles látószögű-, 180° fokos-, valamint teljes körpanorámát is. Elegendő pozícionálnunk a gépet, amely onnantól fogva automatikusan elkészíti és összefűzi a felvételeket. Az AEB mód a HDR-hez hasonló magas dinamikai tartományú képek készítéséhez nyújt segítséget. A drón egyetlen gombnyomással három képet készít különböző expozíciós beállításokkal. Ennek köszönhetően élénkebb színvilágot adhatunk képeinknek.Repülési teljesítmény terén is érzékelhető a fejlődés. Megnőtt a gép emelkedési és vízszintes repülési sebessége, valamint a szélellenállás is 37km/h-ra nőtt. A repülési idő lényegében változatlan, egy perccel nőtt, így 31 perc repülés áll rendelkezésünkre.
Természetesen a Mini 2 az okos funkciókból sem szenved hiányt. Megkapjuk a jól ismert és közkedvelt QuickShot módokat, amelyek látványos, új perspektívába emelik szelfijeinket. Összesen öt ilyen módot kapunk: Dronie, Helix, Rocket, Circle, Boomerang. 
Dronie módban a gép lassú emelkedés közben távolodik tőlünk, különösen látványos felvételt eredményez, ha mondjuk egy sziklafal peremén, vagy kilátón állunk.
A Helix mód az egyenes emelkedés helyett spirális pályát ír le, amivel magunk mellett körkörösen bemutatjuk környezetünket is.
Rocket módban a Mini 2 fölénk repül, majd függőleges emelkedésbe kezd, ez akkor néz ki kifejezetten jól, ha környezetünkben sok tárgy található, vagy összetettebb a domborzat.
A circle mód szintén a körkörös felvételeknél segít, ebben az üzemmódban a kiválasztott cél körül a gép automatikusan leír egy tökéletes kört.
A Boomerang módban a drón egy elliptikus pályát repül le, amelyen először megközelíti a kijelölt célt, majd a pályán eltávolodva és emelkedve teszi láthatóvá a hátteret.Az intuitív DJI Fly applikáció számos hasznos, és kreatív lehetőséget kínál mindenki számára. Beépített, könnyen kezelhető szerkesztőprogramjával bárki képes profi minőségű fényképeket és valódi, filmes színvonalú videókat készíteni. Ebben további segítséget nyújtanak az előre elkészített kreatív sablonok. Az applikációból azonnal letölthetjük telefonunkra az elkészült tartalmat, amihez már kisujjunkat sem kell mozdítanunk.  Amint a drón közelébe kerül az okostelefonunk, azonnal megkezdődik az átvitel 20MB/s sebességgel. Akkor sincs ok aggodalomra, ha szűkös a rendelkezésre álló tárhely. Az applikációban megvághatjuk a felvételeket, hogy csak a legjobb pillanatok foglalják a helyet.
A Mini 2 elérhető Fly More Combo csomagban is, amely az alapcsomagon túl tartalmaz többek között két pótakkumulátort, egy hordtáskát amellyel kényelmesen utazhatunk, egy töltőt, ami egymás után automatikusan feltölti mind a három akkumulátort és power bank-ként is használható, valamint egy stílusos töltő állványt, ami egyúttal tárolóként is szolgál.
Tartalomhoz tartozó címkék: hír