A felhasználói élmény fokozása, valamint kényelmi és statisztikai célból weboldalunk adatokat tárol a készülékeden és webszervereken.Ezen adatok tárolásának módját a “Részletek megjelenítése” feliratra kattintva tudod módosítani. Amennyiben hozzájárulsz a sütik használatához, kattints a RENDBEN gombra. Részletesebb információt: Adatvédelmi tájékoztató

Hírek, tesztek, blog

Idén új kukorica felmérési projekt indul a Sentera-val közösen

2020. 04. 27. 00:00:00
Megérkezett az egyik projektünkhöz a Sentera egyedileg fejlesztett AGX710 szenzora, mely egy DJI Matrice 200 V2 fedélzetén fog feladatot teljesíteni. Az idei szezonban Kelet-Európa országaiban közel 100 helyszínen fogjuk végigkísérni kísérleti kukoricaültetvények fejlődését, mely májusban tőszámlását (V2-V3 közötti állapot), júliusban címer vizsgálatot (V9 állapot), augusztusban pedig vegetációs állapot (V10-12) felmérését jelent majd. 

Letölthető a magyar fejlesztésű drónszimulátor

2016. 02. 16. 17:22:31
Lassan közeledik a tavasz és újra lehetőségünk van szebnél-szebb légivfelvételeket készíteni a szabadban. Ha még nincs drónod, de szeretnél, akkor most kipróbálhatod magadat egy drónszimulátoron, ha pedig már van, akkor ideje felfrissíteni a télen kissé megkopott tudást. Már INGYEN LETÖLTHETŐ a magyar fejlesztésű Real Drone Simulator, mely azzal a céllal készült, hogy a szórakoztatás mellett meg a téma iránt érdeklődők meg tudják tanulni a különböző drónok irányítását...

Hogyan válaszd ki a megfelelő drónt?

2015. 12. 13. 00:00:00
A legfelkapottabb modellek jelenleg a drónok, hiszen a legtöbb kis srác, férj vagy barát erre vágyik. Annyira trendi termékek, hogy az USA-ban már előrejelezték, hogy több millió kis kamerás szerkezet fog a karácsonyfa alá kerülni. De mivel eléggé új technológiai eszközről van szó és sokan most először vásárolnak ilyet, felmerül a kézenfekvő kérdés, hogy mégis melyik a számomra legmegfelelőbb? Összeszedtük a legfontosabb szempontokat, hogy könnyebben ki tudd választani az ideális drónt.

A DJI bejelentette az első mezőgazdasági drónját

2015. 12. 01. 18:10:09
A DJI, a világ vezető pilóta nélküli légi járműveket gyártó cége, pénteken bejelentette, hogy kifejlesztette első, permetezésre alkalmas mezőgazdasági drónját.
Az Agras MG-1 porálló, vízálló és korrózióálló anyagokból készült. A teljes szerkezet vízzel mosható, szállításhoz valamint tároláshoz lehajtható karokkal rendelkezik.

Ingyenesen elérhető a DroneDeploy képfeldolgozó applikációja

2015. 11. 23. 22:46:42
A Szilikon-völgyben tevékenykedő DroneDeploy - mely felhő-alapú légi kartográfiai adatfeldolgozásra szakodosott - bejelentette, hogy 120 országban ingyenesen elérhetővé tette az adatfeldolgozó szoftverét...

Hogyan működik a hajócsavar?

2015. 11. 23. 07:20:00
Ilyenkor télen a legtöbb hajómodellező készül a következő nyári szezonra és felkészíti a modelleit, hogy a lehető legjobb teljesítményt hozza ki a gépeiből, aminek egy kulcsfontosságú alkatrésze a hajócsavar. Ismerkedjünk meg most a hajócsavar működési elvével.

Lassan jön a tél! Te felkészültél már a drónod téli üzemeltetésre?

2015. 11. 17. 21:27:43
Kezd egyre hidegebb lenni és ilyenkor kicsit máshogyan kell üzemeltetni a drónokat, mint ahogyan nyáron megszoktuk. Szeretnénk segítő útmutatást adni, hogy hogyan kezeld télen az eszközödet és mire figyelj a karbantartásnál.