A felhasználói élmény fokozása, valamint kényelmi és statisztikai célból weboldalunk adatokat tárol a készülékeden és webszervereken.Ezen adatok tárolásának módját a “Részletek megjelenítése” feliratra kattintva tudod módosítani. Amennyiben hozzájárulsz a sütik használatához, kattints a RENDBEN gombra. Részletesebb információt: Adatvédelmi tájékoztató

DJI OM4 - Hogy lett belőled profi filmes?!

DJI OM4 - Hogy lett belőled profi filmes?!
​Bár valójában a repülés és a drónos felvételek megszállottjai vagyunk, még nekünk is be kell látnunk, hogy vannak események és helyszínek, melyek igénylik a közelséget. A minőségre viszont idelent is odafigyelünk, ráadásul ez a minőség a DJI-nak köszönhetően megfizethető, hiszen az OM4 az eddigi egyik legkényelmesebb és legintelligensebb kézi képstabilizátor, amely jelentősen kibővíti okostelefonjaink képességeit. Ami még igazán nagy előnye, hogy a lelkes amatőr számára sem hatalmas kihívás egy profi hatású, élvezhető videóanyag elkészítése.
Az Osmo Mobile stabilizátor család legújabb tagjának, az OM4-nek legszembetűnőbb újítása a mágneses felfogatórendszer, amely két különböző opcióval teszi gyorsabban bevethetővé az eszközt. Kapunk hozzá egy 10 x 84 mm (vastagság x szélesség) befogadóképességű keretet, továbbá egy a gyakori felhasználók számára ajánlott öntapadós mágneses ellendarabot. Ennek segítségével elég csupán a gimbalhoz illesztenünk a telefonunkat és indulhat is a felvétel. Korábban picit macerásabb volt a telefon behelyezése a befogó keretbe úgy, hogy az egyensúlyban legyen, ami végül azt is eredményezhette, hogy lemaradtunk egy megismételhetetlen és látványos pillanatról. De ez már a múlté, az öntapadós megoldást választók kapnak egy, az alkatrész pontos elhelyezésében segítő mintát, így nincs szükség a gimbal kalibrációjára minden használat alkalmával.
Kompakt, összehajtható kialakításának és könnyű, mindössze 390 grammos tömegének köszönhetően könnyedén szállítható, a drónokéhoz hasonló háromtengelyes stabilizáció pedig sima, rázkódásmentes felvételeket biztosít. A könnyű és pontos rendszer valós-időben reagál a mozdulatokra, így több időnk marad a képi világra összpontosítani.Na de lássuk milyen funkciók teszik az OM4-et egy igazán sokoldalú, profi eszközzé.
A Flashlight móddal bővült az új eszköz, vagyis egy beépített szenzornak köszönhetően az OM4 automatikusan változtatja az orientációját, így még könnyebb alacsony szögből videózni anélkül, hogy nekünk kellene változtatni manuálisan a stabilizátor dőlésszögén.
Készenléti mód is egy olyan újdonság, mellyel időt spórolunk és igazán élvezzük a használatot, hiszen az sem probléma, ha felvétel közben egy fontos hívást kapunk. A telefon eltávolításakor a gimbal készenléti módba vált, így spórolva az akkumulátor töltöttségével.  A filmezés folytatásához elég visszahelyezni a telefont és már filmezhetünk is tovább.
Vannak helyzetek, amikor filmezés közben egyik kezünk foglalt (pl. kerékpározás közben vlogolunk). Erre a kihívásra válaszul az OM4 ergonomikus kialakításának köszönhetően minden kezelőszerv és gomb könnyedén elérhető, így egy kézzel irányíthatjuk a főbb funkciókat.

Az egykezes vezérlés ugyan kényelmes, de az igazi szabadságot mégis az nyújtja, ha hozzá sem kell érnünk az eszközhöz. Szerencsére az OM4 ebben is jeleskedik, a szükséges beállításokat, indítást és leállítást kézjelekkel is megtehetjük. Ez segítségünkre lehet, ha valamilyen tevékenységünket szeretnénk felvenni, mint például egy főzős blog.
És akkor itt van még a QuickRoll, ami szintén újítás az előző szériához képest. Az Osmo Mobile 3 esetében kézzel kellett az állóból fekvőbe fordítani a telefont, viszont az OM4 esetében ez már egy gombnyomással kivitelezhető, ami ugye az egykezes használatot segíti szintén.Ahogy azt már a DJI eszközeinél megszokhattuk, nem teljes a lista a kreatív intelligens funkciók nélkül. Ezekből is sorakozik néhány az eszköztárunkban.
Itt a továbbfejlesztett algoritmusokkal javított ActiveTrack 3.0, mely automatikusan követ bármilyen mozgó célpontot amire ráállítottuk a telefonunk kameráját. A befogáshoz elegendő meghúzni az "elsütő" gombot, vagy körberajzolni a követni kívánt objektumot vagy embert a képernyőn, és az OM4 le sem veszi róla a “tekintetét”. Ami szintén a profi filmkészítésben segít minket, hogy ezt nem csak a stabil helyre lehelyezett stabilizátorral tudjuk megtenni, hanem mozgás közben tudunk gond nélkül követni egy mozgó személyt. Ha valaki próbált már mozgás közben követni egy másik embert miközben mozog a kamera nézőpontok között is akkor tudja, hogy van benne kihívás. Story Mode segítségével egyetlen gombnyomással készíthetünk kisfilmeket, amelyeket az applikáción belül szerkeszthetünk és színesíthetünk különböző szűrőkkel, effektekkel és még aláfestő zenével is. A mód gondoskodik róla, hogy videóink megfelelő méretűek legyenek, bármelyik közösségi média oldalra is szeretnénk feltölteni kalandjainkat. Tehát nem kell már letölteni a számítógépre és ott szerkeszteni a filmet. Ezt már a helyszínen megtehetjük a telefonunkban a Mimo alkalmazás segítségével és már publikálhatjuk is.

A főszereplő kiválasztása után a Dinamikus Zoom móddal valódi mozifilmes hatást hozhatunk létre a millió dolláros felszerelés nélkül is. Ez az az úgynevezett Dolly Effect, amikor mi sétálunk hátrafelé eltávolodva a személytől, miközben a kamera pedig közelít a személyre. Mivel ez a mozgásunkhoz hangoltan történik, így a személy látszólag ugyanakkora marad a képen, miközben a háttér mögötte nyúlik. Próbáljátok ki! Nagyon látványos és feldobja a filmeteket.A kreatív eszköztárban ott található a CloneMe Pano mód, ami már önmagában is beszédes. A CloneMe panorámafelvétel a képek elkészülte között elegendő időt hagy, hogy főszereplő tovább mozduljon a következő képkocka helyszínére. Ezzel dinamikus sorozatfelvételt készíthetünk, vagy akár vicces beállításokkal sokszorosíthatjuk magunk.

Timelapse szinte mindenki számára ismert. Az idő felgyorsított múlása kifejezetten látványos lehet a megfelelő környezetben. A szokványos timelapse felvételeket viszont a HyperLapse és MotionLapse funkciókkal tehetjük még dinamikusabbá. Ez pedig azt jelenti, hogy a timelapse készítése közben a telefonon a felvételt egy adott szögből kezdi és egy adott szögön fejezi be. Így például lekövethetünk egy gyönyörű naplementét. A másik lehetőség mikor a felvétel készítése közben a telefonunkkal járunk be egy utat. Például végigsétálunk egy utcán, miközben körülöttünk látszólag rohan a város. Elmondhatjuk , hogy számos felhasználási módjával és megfizethető árával a DJI OM4 megbízható társad lesz az emlékezetes pillanatok megörökítésében és elismerő tekinteteket láthatsz majd a videót visszanézése közben. Kapd elő a telefonodat a zsebedből és légy Te is igazán kreatív!
Tartalomhoz tartozó címkék: hír